Wat is domeinregistratie?

Domeinregistratie is het vastleggen van een domeinnaam (www.uwnaam.nl) voor een bepaalde periode. U wordt geen eigenaar van een domeinnaam, maar claimt deze zolang u betaalt. Na uw opzegging kan iedereen deze domeinnaam weer opnieuw registreren. Het licentierecht dat u verkrijgt met domeinregistratie is overdraagbaar. U kunt uw registratie zelfs verhuizen naar een andere hostingprovider die tevens registrant is.

Wij doen de domeinregistratie altijd op uw eigen naam. Uw eigen gegevens staan vermeld als contactpersoon. Een ieder kan deze gegevens opvragen.

Let op! Er zijn providers die uw gewenste domeinnaam claimen en op eigen naam registreren. Hierdoor wordt een overstap naar een andere provider bemoeilijkt. Bij Densite ontvangt u bij ontwikkeling van een website gratis 1 domeinnaam.

 

 

Tarieven domeinregistratie

DOMEINNAAM ? 1 jaar 3 jaar 5 jaar
.NL € 9,50 € 25,- € 37,-
.COM € 15,- € 39,- € 60,-
.EU € 8,50 € 22,- € 35,-
.Net € 12,50 € 35,- € 50,-
.Info € 12,50 € 35,- € 50,-
.Biz € 12,50 € 35,- € 50,-

Verhuizen? Hoe gaat dat?

Bij het verhuizen van .nl-domeinnamen hebben wij uw verhuiscode (token)nodig. Deze verhuiscode ontvangt u van uw huidige provider wanneer u uw overeenkomst met hen beëindigd. U kunt de verhuiscode naar ons e-mailen.

Verhuizen .com, .net, .org, .info en .biz domeinnamen

Bij de verhuizing van .com-, .net-, .org-, .info- en .biz-domeinnamen hebben wij ook een verhuiscode (Auth-ID) nodig. Deze verhuiscode ontvangt u van uw huidige provider wanneer u uw overeenkomst met hen beëindigd. U kunt de verhuiscode naar ons e-mailen. Let ook op dat uw provider een eventuele registrar lock heeft verwijderd voordat u de verhuizing aanvraagt. Dit kunt u navragen bij uw huidige registrar.

Tijdens de verhuizing ontvangen de registrant en de administrative contact een e-mailbericht met het verzoek akkoord te gaan met de verhuizing. U gaat akkoord door te klikken op de bevestigingslink in de e-mail. Het is mogelijk dat uw provider zichzelf als registrant of administrative contact heeft opgegeven, waardoor zij de bewuste e-mail ontvangen en u niet. Neem voor de zekerheid ook hierover van tevoren contact op met uw provider.

 

Werkt de oude provider niet voldoende mee?

  • Controleer via de Whois of u als eigenaar en/of admin contact vermeld staat.
  • Controleer wie uw registrar of sponsoring registrar is.
  • Neem contact op met uw registrar of sponsoring registrar. Zij zijn verplicht u te helpen.
  • Verzoek hen de juiste e-mailadressen in te stellen bij registrant en admin contact.
  • Verzoek hen de domeinnaam vrij te geven voor verhuizing.
  • Verzoek hen u (eventueel) de verhuiscode (Auth ID) toe te sturen.
  • Neem contact met ons op zodra u deze informatie ontvangen heeft.

 

Contact opnemen?

Adres

Energieweg 14A 1785 AD Den Helder

Email

info@densite.nl

Telefoon

0223-759 505

Wat klanten zeggen

Score: 9,6/10 Beoordelingen: 216 Recensies van klanten: Lezen

Heeft u een vraag?

HELPDESK